Inget recept precis, mer ett tips. Vi äter naturell keso till pannkakor, våfflor, ostkaka, ja, allt som man brukar ha vispgrädde till. (Fast det brukar man ju inte ha till pannkakor egentligen, men du fattar ju.) Så känns det lite nyttigare och matigare på nåt vis.
Till en normalstor ugnsform 500 g keso blandas med färdig pastasås (t ex Dolmio Extra vitlök)
Lägg ut röran mellan lasagneplattor, ca 5 "våningar". Toppa med riven ost, eller helst parmesanost och in i ugnen på ca 200 g i 15-30 minuter beroende på om lasagneplattorna är färska eller torra. Tips: Willys egna färska lasagneplattor är jättestora så det behövs bara en halv per varv och räcker till två fomar med lasagne. Naturligtvis är det bättre att göra en egen tomatsås istället för att använda halvfabrikat men det här går oerhört mycket snabbare...
2 gula lökar ca 100 g rotselleri 1 morot 1 burk krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 dl vatten 1 buljongstärning ½ tsk basilika ½ tsk oregano ½ krm vitpeppar 500 g keso 1 dl mjölk 6-8 lasagneplattor 2 dl riven ost
Grovriv lök, rotselleri och morot. Fräs i margarin. Tillsätt krossade tomater, pure, buljongtärning, vatten och kryddor. Rör ut keson keson med mjölken. Varva i en smord form: Tomatsås lasagneplattor keso Strö över den rivna osten och grädda i 225 grader i ca 30 min. Klart! Supergott och superenkelt.
Blanda allt. Stek plättar. Ät med lingonsylt (kidsen brukar vilja ha jordgubb).
Tidsåtgång: Snabbaste rätten som finns. Omdöme kids: Mums! Omdöme vuxna: Ok. Tillbehör om man vill: Prinskorv eller fläsk. Fördel jmf med pannkakor: Detta går mkt snabbare!
9 kommentarer:
Inget recept precis, mer ett tips. Vi äter naturell keso till pannkakor, våfflor, ostkaka, ja, allt som man brukar ha vispgrädde till. (Fast det brukar man ju inte ha till pannkakor egentligen, men du fattar ju.) Så känns det lite nyttigare och matigare på nåt vis.
Superenkel, supernabb, supergod vegetarisk lasagne:
Till en normalstor ugnsform
500 g keso blandas med färdig pastasås (t ex Dolmio Extra vitlök)
Lägg ut röran mellan lasagneplattor, ca 5 "våningar". Toppa med riven ost, eller helst parmesanost och in i ugnen på ca 200 g i 15-30 minuter beroende på om lasagneplattorna är färska eller torra.
Tips: Willys egna färska lasagneplattor är jättestora så det behövs bara en halv per varv och räcker till två fomar med lasagne.
Naturligtvis är det bättre att göra en egen tomatsås istället för att använda halvfabrikat men det här går oerhört mycket snabbare...
Blåbärssoppa med keso = supergott o mera matigt: Nettan
Vegetarisk Lasagne
2 gula lökar
ca 100 g rotselleri
1 morot
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 buljongstärning
½ tsk basilika
½ tsk oregano
½ krm vitpeppar
500 g keso
1 dl mjölk
6-8 lasagneplattor
2 dl riven ost
Grovriv lök, rotselleri och morot. Fräs i margarin.
Tillsätt krossade tomater, pure, buljongtärning, vatten och kryddor.
Rör ut keson keson med mjölken.
Varva i en smord form:
Tomatsås
lasagneplattor
keso
Strö över den rivna osten och grädda i 225 grader i ca 30 min.
Klart!
Supergott och superenkelt.
Keso (ej mini) och frukt! Helt vanlig jävla frukt. Sjukt gott!
Gud, så underbart det är att ha en matblogg. En fråga och vips en massa härliga svar. Ni är bäst!
keso och tinade frysta hallon. Som risifrutti men med mer protein! Lite socker eller sötningsmedel till förhöjer smaken lite!
Ja, jag har ett jättebra recept med keso! Följ min länk till min blogg:
http://bim.blogg.se/091105203008_supergod_kesorra_som_passar_till.html
Snabba och enkla Kesoplättar
1 liten burk keso
1 dl mjöl
3 ägg
3 msk olja
salt
Blanda allt.
Stek plättar.
Ät med lingonsylt (kidsen brukar vilja ha jordgubb).
Tidsåtgång: Snabbaste rätten som finns.
Omdöme kids: Mums!
Omdöme vuxna: Ok.
Tillbehör om man vill: Prinskorv eller fläsk.
Fördel jmf med pannkakor: Detta går mkt snabbare!
Skicka en kommentar