måndag 17 september 2007

Kalles fiskgryta

(4 port)
500 g fiskfilé, t ex torsk
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
4 msk kaviar från tub

Till servering:
2 hårdkokta ägg
1 dl finstrimlad purjolök eller gräslök

Koka äggen. Skär fisken i bitar. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, buljongtärning och kaviar i en låg vid panna (traktörpanna). Låt det koka upp och lägg i fisken. Låt allt sjuda c:a 10 minuter under lock tills fisken är genomkokt. Skala och hacka äggen, strimla löken och strö det över fiskgrytan. Servera med kokt potatis.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av Ann Hansson.
Kommentar: Jätteenkelt! Och supersnabbt.
Barnens omdöme: Gott! Dottern åt två stora portioner och önskade denna rätt på sin födelsedag.
Mitt omdöme: Smakrik gryta. Äggen förstärker mättnadskänslan. Både enklare och godare än vanlig kokt torsk med äggsås.
Funkar som matlåda: Kan inte tänka mig annat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En fiskrätt som är nästan löjligt enkel att fixa ihop är taco-fisk.

För fyra portioner så tar du två torskblock (eller annan vit fisk), släng dem i en ugnsfastform och häll på lite flytande margarin. Krydda med salt, peppar, spiskummin och eventuellt lite chili. Dra in i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter och servera med diverse taco-tillbehör som nacho-chips, grönsaker och taco-kryddad creme fraiche. Puurfect!

Lycka till!

Anonym sa...

Det ska vi äta idag. Min sambo heter Kalle, så jag tyckte det var lämpligt =D

Anonym sa...

Det här ska jag också göra. Tycker iofs att torsk brukar bli lite smaklöst. Undrar om man kan byta till lax!???

Serverar du ris till också?

Anonym sa...

Ris, ja. Men det funkar nog lika bra med potatis.