lördag 15 september 2007

Världens godaste knäckpaj

5 dl cornflakes
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
125 g smör eller margarin
4-6 äpplen + socker och kanel

1. Lägg äppelbitar på ett ungssäkert fat.
2. Strö över socker och kanel och blanda.
3. Mosa cornflakes med handen i en bunke.
4. Rör ner vetemjöl och socker.
5. Smält matfettet och häll i bunken. Blanda och lägg röran på äpplena.
6. Grädda i c:a 20 minuter i 200 grader.

Om receptet: Mammas gamla recept som hon hittade på Blåvitts första cornflakespaket. Mycket godare än smulpaj! Och enklare. Inget kladd alls. Funkar lika bra med rabarber, blåbär eller andra bär. ALLA som smakat denna paj vill ha receptet.
Servera med glass eller vaniljsås.

2 kommentarer:

Anne sa...

Perfekt! Jag tänkte göra nån paj på massor av plommon imorgon, det där får det bli :)

Anonym sa...

"Hagfôrs-kladdkaka"

Detta recept är "snott" från min granne i Hagfors. Finns ingen godare kladdkaka!!!

* 3 dl socker
* 3-4 msk kakao
* 1.5 dl vetemjöl
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 st ägg
* 100 g smält margaring

Blanda samman alla ingderienser, margarinet sist. Häll ner i en form med bakplåtspapper/smörpapper.

Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter, 175 grader!!

Jag brukar servera grädde och hallon till. Gôôrgôôtt!!