tisdag 18 september 2007

Korv stroganoff med dragon

(4-6 port)
300-400 g falukorv
1 gul lök, eller lökpulver
1-2 msk matfett
1,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1-1,5 msk tomatpuré
1/2 tsk dragon
1/2 köttbuljongtärning
1/4-1/2 krm svart- eller vitpeppar
hackad persilja

Skär korven i tärningar eller strimlor. Hacka eventuell lök. Bryn korv och lök i matfett. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och tillsätt tomatpuré, dragon, buljong och peppar. Häll i mjölken och koka på svag värme c:a 5 min.

Om receptet: Hämtat ur kokboken "Mat för barn", av Birgitta Villner Gyllenram och Camilla Bremler Lindberg.
Kommentar: Godaste stroganoffen! Prova!
Barnens omdöme: Går alltid hem.
Mitt omdöme: Mums.
Funkar som matlåda: Perfekt.

Inga kommentarer: