tisdag 11 september 2007

Bloggmat

Nytt ord i vårt hushåll.
Barnen: Vad blir det för mat i dag?
Jag: Bloggmat*.

* Test av nytt recept som kommit in här på bloggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har ett super enkelt knep, tar halv långtid, gör vanlig köttfärsås, en stor omgång, (hälften av såsen kan frysas in och tas fram med lite pasta vid behov om man vill)
så till mitt riktiga tips, tag en långpanna, fyll den med köttfärssås ca 3cm från kanten, tag ca 0,7 av ett paket med lassangette fullkorn och häll i ca 5dl vatten med en köttbuljong tärning i med köttfärssåsen och blanda runt, ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills pastan är färdig, servera med sallad, (gott att använda morötter, majs och färska skivade champinjoner i köttfärssåsen)

Anonym sa...

Ninni, du förstår inte hur bra den här bloggen är! Vi har fastnat i ett visst antal rätter som vi äter vecka ut och vecka in och jag bara spyr på dem snart! Och visst läser jag recept och försöker hitta nya grejer, men allt är så komplicerat och tar så lång tid att det bara duger som helgmat. Men så har du startat den här bloggen och plötsligt finns det så mycket nytt, snabbt och enkelt att välja på! Jag har redan lagat två maträtter, höstkycklingen och morotspastan och båda två blev nya favoriter direkt. Så tack ska du ha och känn dig nöjd över att du ha underlättat vardagslivet för minst en familj!

Anonym sa...

Det var det som var meningen, att underlätta för andra i samma situation. Och att ni ska underlätta för mig, vilket ni sannerligen gör! Haha!

Anonym sa...

Här kommer nåt som är jättegott och superlätt!

Saffran och soltorkadtomat kyckling

Du behöver:

kycklingfilé
soltorkade tomater (ej inlagda i olja, finns vanliga torra i påse på ICA)
olivolja eller smör
creme fraiche saffran och soltorkad tomat

Det här är så lätt så man nästan skäms, går fort, blir färgglatt och smakar fest.

Skär kycklingen i bitar och stek tills de fått lite färg. Ha i salt och peppar och de strimlade tomaterna. Häll i cremefraichen och låt puttra. Klart!

Servera med jasminris och grönsaker. Jag brukar ha rå broccoli, gått med tuggmotstånd och härliga färger.

Jag brukar ta en påse kyckling och två burkar creme fraiche. Och en halv påse tomater (kan ta hur mycket som helst, bara tycke och smak)

Det räcker för en familj och bara bra om det blir något över, gott ta med till jobbet :-)

Som tack för alla goda recept jag får från dig! //anna