(4 port)
400 g kassler, skärs i strimlor
1 gul lök, hackas
1 burk champinjoner
1 msk vetemjöl
1/2 burk crème fraiche
1 dl grädde
Spadet från champinjonerna
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1 banan, skivas
smör eller margarin
Fräs lök och champinjoner i matfettet. Tillsätt kasslern och låt den steka med en stund. Häll i mjölet och rör om. Blanda i crème fraiche, grädde och spadet från champinjonerna. Tillsätt tomatpurén och soyan. Låt alltsammans koka upp och tillsätt tillslut den skivade bananen. Låt puttra en stund till. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Om receptet: Bloggrecept inskickat av Ann Hansson.
Kommentar: Förhållandevis enkelt att göra. Perfekt som enklare helgmat eller festligare vardagsmat. Rolig kombination av ingredienser.
Barnens omdöme: Mycket bra. Dottern, som åt upp allt på tallriken, gav rätten betyg 6 på en 5-gradig skala.
Vuxnas omdöme: Jättegott!
Funkar som matlåda: Verkligen.
lördag 15 september 2007
Kassler i gott sällskap
Upplagd av Niklas Schulman klockan 15:03
Kategorier: Bra matlåda, Era bloggrecept, Helgmat, Kött, Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar