torsdag 20 september 2007

Indiska köttbullar

(4 port)
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1,5 msk potatismjöl
1⁄2 dl passerade tomater

Blanda ihop allt och forma till stora köttbullar. Stek eller tillaga i ugn.

Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 tsk vetemjöl
resten av burken/tetran med passerade tomaterna
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

Börja med att röra ut mjölet och kryddorna i grädden och häll därefter på tomaterna, koka upp och lägg i köttbullarna och låt koka i några minuter. Servera med ris!

Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Sara".
Kommentar: Inget att slänga ihop när man är jättestressad, men ibland är man på mer husmoderligt humör. Som jag i dag.
Mitt omdöme: Gott. Annorlunda sätt att äta köttbullar.
Barnens omdöme: En för och en emot.
Funkar som matlåda: Visst.

Inga kommentarer: