måndag 10 september 2007

Fiskgryta med soltorkade tomater

(3-4 portioner)
1 pkt Alaska Pollock, 400 g
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl mjölk
1 msk hummerfond
1 msk tomatpuré
2 tsk pressad citronsaft
5-6 soltorkade tomater i olja
salt
hackad gräslök

Halvtina fiskblocket. Koka crème fraiche, mjölk, hummerfond, tomatpuré och citronsaft i en vid panna. Finstrimla tomaterna och tillsätt. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och lägg i såsen. Sjud tills de är vita och ogenomskinliga, c:a 7 min. Strö över gräslök.

Om receptet: Hittade på ett fiskpaket för några år sedan.
Kommentar: Kanske lite udda ingredienser, men har man väl köpt hem dem håller de sig länge. Å andra sidan slipper man hacka eller strimla någonting. (Tomaterna finns att köpa färdigstrimlade!)
Barnens omdöme: Mums!
Mitt omdöme: Super.
Funkar som matlåda: Definitivt!

Inga kommentarer: