måndag 10 september 2007

Morotskaka

2 ägg
2 dl socker
100 g smör
3 dl fint rivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

60 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

1. Smält fettet och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ner smör och morötter.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke och rör ner blandningen i smeten.
5. Häll smeten i smord bröad form.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i c:a 40 min, 175 grader. Låt svalna.
7. Blanda smör, ost och florsocker och bred över kakan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänkte inte kommentera morotskakan egentligen... fast den är säkert jättegod. (Ska prova men inte just ikväll)Jag är bara så lycklig! En matblogg, full med enkla recept. Ninni, du är ett geni!!! Tack, tack och tack igen. Ta aldrig bort den här bloggen... Vilken brilliant idé du fick :-)

Anonym sa...

precis vad jag behövde ...en matblogg..tack tack tack