Trots att vi förmodligen har Sveriges godaste plommon på vår tomt finns det ju en fysisk gräns för hur många man kan äta. (Ja, ni vet...)
Så vad ska vi göra istället?
Marmelad? Ja, inte vet jag.
Ge mig era bästa tips!
torsdag 13 september 2007
Hjälp mig med plommonen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Chutney såklart! Jag har tyvärr inget recept, har bara gjort på fri hand vid några tillfällen, men plommon, socker, vinäger, chili och kanel(stång) hade jag i om jag inte minns helt fel...
Plommonpaj eller kanske plommoncouscous.
Hm, min mamma gjorde alltid nagon slags spicy plommon chutney som serverades till i princip alla maltider som det inte serverades gele till...Det var nog egentligen ganska god, chutneyn alltsa.
Har ar nagra av mina snabba recept:
Chili con carne:
Lagg kidney bonor i blot kvallen innan (om du inte vill anvanda burkbonor forstas, vilket ar helt OK)
Bryn kottfars, lok och lite vitlok
Hall pa krossad tomat
Krydda med salt, peppar och chili
Om torkade bonor: lat puttra med en stund, annars vanta till strax fore serveringen med bonorna
Servera med ris, sallad och brod
Campbells tomatsoppa med ost quesadilla:
Varm 2 burkar tomatsoppa
Stro god riven ost mellan tva tortillor
Stek tortillan i en teflonstekpanna pa bada sidorna
Tortillan ar fardig nar brodet ar lite brunt och osten smalt
Serveras i 'pizza slices'
Mina barn alskar quesadilla sa for oss gar det at ca 3-4 stycken
Quesadilla med kyckling och gronmodelost:
Stek kyckligfileer, salt peppar och ev oregano/timjan
Stro god riven ost mellan tva tortillor
Skar kycklingfileen i bitar och fordela pa tortillan
Klicka lite gron mogel ost over tortillan
Lagg pa nagra tomatskivor
Stek tortillan i en teflonstekpanna pa bada sidorna
Tortillan ar fardig nar brodet ar lite brunt och osten smalt
Serveras i 'pizza slices'
Ocksa en riktig 80 tals fettbombs klassiker som mina barn tycker ar toppen!
Kassler i ugn:
Lagg kasslerskivor i ugnsaker form
Lagg pa halva bananskivor och ananas bitar
Hand vispa gradde (alternativt en blanding med mellangradde) lite grann, for lite fluff. Prutta i lite ketchup alt chilisas och senap, och krydda lite extra med peppar och ev chili/cayenne peppar.
Hall over kasslern
Gradda i ugn ca 10 min
Servera med ris och sallad
Inser nu att mina recept inte var sa pedagogiskt skrivna. Oh well...
Nu ar jag jattehungrig sa har kommer ett recept till. Gunnars favorit...Laxbitar i ugn
(4 port)
4 frysta laxfileer
4 portioner kokt potatis
1 burk smaksatt crème fraiche
Olivolja
Salt, peppar och flingkryddor
Tina laxen, garna over natten i kylskapet.
Satt ugnen pa 430 F (sorry det kanske ar 225 C?)
Pensla fileerna med olja
Salta, peppra och krydda i storsta allmanhet
Baka i ugn 7-10 min eller till laxen ser fardig ut.
Servera med kokt eller pressad potatis, creme fraiche och sjalvklart ketchup.
kolla här för ett smarrigt recept:
http://jordundernaglarna.tradgardsblogg.se/9237/Syltkok.html
Eller varför inte helt enkelt skänka bort dem. Till mig, t ex... ;-)
Jag måste instämma - plommonchutney! Bra recept finns här http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=374632&receptname=Plommonchutney .
För övrigt är plommon magnifikt att ha i köttfärslimpa! gör den extra saftig och god!
Alltså, det här med plommon fattar jag inte. Det är ju supergott, men varför ska det bli så fruktansvärt mycket? På en gång?
Vårt plommonträd hade härmodagen fler plommon än löv, sedan kom en liten ministorm och blåste ned nästan alltihop.
Plommonpaj är alltid gott!
Fin blogg du har förresten, Kram!
Plommonpaj recept
Skicka en kommentar