tisdag 13 november 2007

Åslunds supersnabba lax

Laxfilé
Salt och peppar

Sås:
Créme Fraiche
Röd stenbitsrom
Salt och peppar

1. Lägg laxen i en ugnsfast (smörad) form. Salta.
2. Grädda c:a 15-20 minuter i 200 grader.
3. Blanda såsen.
4. Servera!

Om receptet: Bloggrecept inskickad av barnens faster Annika.
Kommentar: Det här var någon sorts rekord i enkelthet och snabbhet. Så få ingredienser att det nästan är löjligt.
Omdöme: SÅ gott. Båda barnen åt upp och ville ha mer.
Funkar som matlåda: Om man tar såsen i egen burk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tips när det gäller kall sås och matlåda: Häll såsen i en plastpåse och knyt om, när det ska ätas är det bara att klippa av ett hörn och spritsa ut såsen.

Anonym sa...

Tips för att göra en supersnabb lax som blir lite saftigare med mer smak:

Lägg en stor foliebit i ugnsfast form. Gör ett laget med grovt salt. Lägg på laxen med skinnet nedåt. Pressa ut 1/2-1 citron över hela laxen. Salta lite och lägg färsk dill över fisken. Vik ihop folien så fisken är i ett paket.

Supersnabbt men ger mer smak :)

Anonym sa...

"gör ett laget" ska ju betyda gör ett lager :)