(4 port)
400 gram kycklingfilé (kycklingfilén kan bytas ut mot färsk skinka, som har lika kort tillagningstid)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl hönsbuljong (el grönsaksbuljong)
2-3 tsk fransk senap
0,5 msk soja
1 msk vetemjöl
2,5 dl. Kelda matlagningsgrädde
Till servering: 2-3 msk hackad gräslök
1. Skär köttet i strimlor. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Tillsätt salt, peppar, buljong, senap och soja.
3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Låt koka 5 min.
4. Strö över gräslök. Servera med kokt pasta eller ris och grönsaker.
Om receptet: Bloggrecept inskickad av signaturen "Ann"
Kommentar: Snabbt och enkelt att laga. Inga konstigheter.
Omdöme: Både barnen och jag gillade. Mycket smak utan att vara starkt.
Funkar om matlåda: Kalasbra!
onsdag 21 november 2007
Senapskyckling
Upplagd av Niklas Schulman klockan 11:28
Kategorier: Bra matlåda, Era bloggrecept, Kyckling, Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar