tisdag 6 november 2007

Citron- och basilikafisk

600 gram vit fisk
1 tsk salt
2-3 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad, färsk basikika
2,5 dl Kelda citronsås
1 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Salta fisken och lägg den på en ugnssäker form.
3. Skala och skiva vitlök och lägg över fisken.
4. Hacka basilikan och gör samma sak.
5. Häll över såsen och avsluta med ost.
6. Stek i mitten av ugnen c:a 20 minuter.
7. Servera med potatis.
(Dela några tomater, salta och lägg i ugnsfast, smord form. Stek bredvid fisken. Gott!)

Om receptet: Förmodligen från något Kelda-paket. Har ätits många gånger i familjen.
Kommentar: Superlätt, men känns samtidigt gediget och lite lyxigt.
Omdöme: Både barn och vuxna gillar.
Passar som matlåda: Bra - om det blir något kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Provade detta igår! Super! Jätteenkelt att göra och så få ingredienser att jag kommer ihåg receptet efter en tillagning. Gott också. Förmodligen en återkommande rätt i vår familj...

Anonym sa...

Oj vad gott det blev. Lätt och prktiskt att göra. allt i ett och inte en massa kastruller. Toppenrecept.