tisdag 27 november 2007

Basilikakassler

(4 port)
500 g kassler
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 msk pressad citron
1 dl hackad persilja (eller en nypa fryst)
1 dl hackad färsk eller fryst basilika (eller en nypa fryst)

1. Skär kasslern i bitar. Skala och hacka vitlöken.
2. Fräs löken i smör. Rör i mjölet. Späd med vattnet och grädden.
3. Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja och basilika. Låt såsen koka upp.
4. Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Smaka av med salt.
5. Servera med grönsaker och pasta eller ris.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Malin E".
Kommentar: Förhållandevis snabb rätt av ingredienser det går att ha hemma i frysen.
Omdöme: Somrig smak som uppskattades mycket av både vuxna och barn.
Funkar som matlåda: Absolut.

Inga kommentarer: