fredag 23 november 2007

Dagens rätt - 22 november

VAB-lunch: Gnocci och pastasås med tomat och champinjoner (se tidigare recept).
Middag: Fiskgratäng med kräftost, potatis, ärtor och mjölk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är dags för ett receptips tycker jag. Jag gillar denna sida, jag har fått många bra middagstips härifrån fastän jag inte har några barn. Och ja, det ar den godaste korvstroganoffen (det är första gången jag gjort korvstroganoff efter recept...)

Denna kaka har jag tagit mig friheten att döpa till Saras Saffranskaka, jag vet inte varifrån det kommer förutom att det är skrivet på en tummad papperslapp som ligger i recepthögen hemma hos min ömma moder.

Saras Saffranskaka:
8 dl mjöl
125 g smör
3 dl socker
3 dl mjölk
3 tsk bakpulver
1 paket saffran (utrörd i lite mjölk)
1 dl russin
kanel
pärlsocker

Smöra och mjöla en bakform med löstagbar kant.

Smula samman smör och mjöl (som om man gjorde en pajdeg). Rör ner socker, bakpulver och russin. Sist i med mjölken och saffran. Konsistensen blir ungefär som en väldigt lös vetebrödsdeg.

Häll ner (=kleta ner) i formen, bred ut den för den flyter inte ut särskilt mycket. Pudra över kanel och strössla över pärlsocker.

175 grader och 45 minuter i ugnen.

Kommentarer: Snabbt och gott fikabröd som ger julstämning utan större ansträngning. Inget för "russipillare" dock, för jag tror inte att den blir så bra utan russinen.
Kan kräva lite extra tid i ugnen än det som står i receptet. Jag har bakat den allt ifrån 45-55 minuter. Den skall aldrig bli helt torr, så man får prova sig fram.