torsdag 15 november 2007

Honungsglaserad kotlett med bönsallad

(4 portioner)

4 kotletter
3 msk honung
0,5 dl soja
Salt och peppar
En burk/förpackning blandade kokta bönor
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Cirka 1 dl färsk basilika

1. Blanda honung och soja i en påse.
2. Lägg ner kotletterna och krama påsen så att alla kotletter får marinad på sig.
3. Hetta upp en klick smör eller olja i ett stekjärn. Stek kotletterna i cirka fyra minuter på vardera sida.
4. Under tiden: Häll bönorna i ett durkslag och skölj dem med lite kallt vatten. Blanda olja, pressad vitlök och strimlad basilika. Rör ihop bönor och dressing.

Om receptet: Receptet är från sajten Allt om barn.
Kommentar: Vansinnigt enkelt och med de här ingredienserna kände jag mig som båda systrarna Voltaire samtidigt.
Omdöme: I ärlighetens namn måste jag säga att jag var ganska skeptisk till den här receptet från början. Ska man bara ha bönor? Och kalla bönor dessutom? Men det var verkligen riktigt, riktigt gott. Dottern ville ha mer två gånger och skulle dessutom göra denna rätt till sina barn när hon blir stor. (Fast två vitlöksklyftor blev lite starkt. Det räcker nog med en.)
Funkar som matlåda: Nja...

Inga kommentarer: