måndag 19 november 2007

Fisksoppa - gul och klassisk

(4 pers)
1 finstrimlad purjolök

2 skivade vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
0,5 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
1,2 liter vatten + två fiskbuljongtärningar
3 färska, flådda tomater
1,5 dl vispgrädde
400-500 gram fiskfilé
persilja, citron, musslor eller räkor

1. Fräs lök och vitlök i smör.
2. Lägg i saffran och fänkål, strö över mjölet och rör om.
3. Späd med vatten, lägg i buljongtärningarna och koka 8-10 minuter.
4. Häll i grädden och de hackade tomaterna. Koka upp på nytt.
5. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, koka dem i soppan c:a 5 minuter. Lägg eventuellt i räkor och/eller musslor. Smaka av med pressad citron.
6. Servera med aioli.

Om receptet: Ur kokboken "Annas mat" av Anna Bergenström.
Kommentar: Lätt att laga, även om det tog lite för lång tid för att kvala in som äkta vardagsmat.
Omdöme: Mums fili babba!

1 kommentar:

Anonym sa...

Har du något bra recept på aioli också? Har inte hittat något jag tycker är riktigt bra.