söndag 25 november 2007

Kräftpasta

(4 port)
c:a 200 g kokta skalade kräftstjärtar (den som vill byter kräftstjärtarna mot räkor)
c:a 300 g pasta, t ex tagliatelle
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 knippe dill
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk dillfrö

1. Koka pastan.
2. Låt tomaterna rinna av och hacka dillen. 3. Blanda tomater, crème fraiche, dillfrö och hälften av dillen i en kastrull. Låt koka några minuter.
3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dem i såsen och låt koka ytterligare 1/2 min. Strö över resten av dillen.
4. Servera med kokt pasta.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av Elin Wigermo.
Kommentar: Vansinnigt snabbt gick det att laga, i synnerhet när man hade färsk pasta.
Omdöme: Fräscht och gott! Perfekt som bjudrätt när man vill tillbringa minsta möjliga tid i köket.
Funkar som matlåda: Jomen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förlåt Ninni, att jag kommer här och beter mig som en messerschmidt, men kräftor och vegetariskt går väl inte ihop?

Anonym sa...

nej jag håller med ovanstående. Kräftor är djur! :)