4-6 tunna lövbiffar
1 burk vitlöksost (cantadou, creme bonjour)
10-12 färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
lite salt + peppar
1. Bred ut lövbiffarna, salta, peppra och klicka på en matsked vitlöksost på varje.
2. Rulla sedan ihop dem till små paket och steker dem runt om. (Går att sätta tandpetare igenom om man är orolig att de ska öppna sig.)
3. Skiva de färska champinjonerna och stek tillsammans med lövbiffen, salta och peppra.
4. Häll på matlagningsgrädde och låt det hela sjuda. Klicka ner den vitlöksost som är kvar i såsen. Red såsen ser för tunn ut.
Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Emma".
Kommentar: Perfekt fredagsmat när man är trött, men ändå vill servera något festligare.
Omdöme: Smakrikt och gott. Barn kan tycka att köttet är svårt att tugga. Dela i små bitar.
Funkar som matlåda: Nja...
måndag 19 november 2007
Lövbiffsrullar med vitlökssås och champinjoner
Upplagd av Niklas Schulman klockan 19:06
Kategorier: Era bloggrecept, Helgmat, Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Tror att om man tar in anrättningen i ugnen efter stekningen så blir köttet mjukare. Ös det med jämna mellanrum dock.
Skicka en kommentar