tisdag 9 oktober 2007

Apelsin- och rosmarinlax

(4 port)
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
2 msk konc. apelsin juice

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
3. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen.
4. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Servera med kokt ris och grönsaker.

Om receptet: Från arla.se.
Kommentar: Sjukt enkelt och snabbt och föredömligt få ingredienser.
Omdöme: Både barn och vuxna gillar! Sonen har inte ätit större portion på flera veckor.
Funkar som matlåda: Kanon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den är jättegod, det kan jag intyga. Standardlax här hemma.

Anonym sa...

Såg supergott ut!!!

Anonym sa...

Ser mycket god ut och ska prövas på mycket sjuka vuxna utan barn!!!!