(4 port)
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
2 msk konc. apelsin juice
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
3. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen.
4. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Servera med kokt ris och grönsaker.
Om receptet: Från arla.se.
Kommentar: Sjukt enkelt och snabbt och föredömligt få ingredienser.
Omdöme: Både barn och vuxna gillar! Sonen har inte ätit större portion på flera veckor.
Funkar som matlåda: Kanon.
tisdag 9 oktober 2007
Apelsin- och rosmarinlax
Upplagd av Niklas Schulman klockan 18:14
Kategorier: Bra matlåda, Fisk, Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Den är jättegod, det kan jag intyga. Standardlax här hemma.
Såg supergott ut!!!
Ser mycket god ut och ska prövas på mycket sjuka vuxna utan barn!!!!
Skicka en kommentar