måndag 29 oktober 2007

Ädelostsås - åh, så gott!

c:a 400 gram tärnad kassler eller rökt skinka
140 gram ädelost (eller den mängd man gillar)
2,5 dl matlagningsgrädde
broccoli
lite maizena om man vill
1,5 msk matfett

1. Koka broccoli enligt anvisningar på förpackningen. Skär i lagom stora bitar.
2. Bryn skinkan i en gryta eller stekpanna.
3. Häll över grädde och koka upp.
4. Tillsätt finfördelad ost, koka ihop så den smälter.
5. Blanda ner broccoli strax innan servering (den blir lätt geggig om den blandas i för tidigt.)
6. Servera med pasta.

Om receptet: Egen utformning. (Andra liknande recept brukar inte ha så mycket ost.)
Kommentar: Lyx i vardagen - ändå mycket enkelt.
Omdöme: Hela familjen älskar denna rätt. Barnen har inga problem alls med den tydliga ädelostsmaken - tvärt om.
Funkar som matlåda: Ypperligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Älskar du liksom jag ost i alla dess former, å framförallr blå och grömmögelost? Då måste du testa, canneloni med spenat och gorgonzola. Suuupergott. Du hittar receptet på tasteline. Eller på min blogg.

mumsa på