söndag 28 oktober 2007

Korvgryta med paprika och äpple

(4-6 portioner)
400 gram korv
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 liten paprika
1-2 msk smör
1 krm curry
1 dl vatten
1-1,5 tsk köttbuljongpulver
0,5 dl grädde
vitpeppar
persilja

1. Skär korven i bitar. Skala och hacka lök och äpple. Tärna paprikan.
2. Smält matfettet i en stekpanna. Tillsätt curry. Fräs lök, paprika och äpple.
3. Ta upp det frästa och stek korven.
4. Blanda ner grönsakerna i grytan och tillsätt vatten, buljong och grädde. Koka på ganska svar värme c:a 10 minuter. Smaka av med peppar och persilja.
5. Servera med pasta, ris eller kokt potatis.

Om receptet: Hämtat (och flitigt använt) ur boken Mat för barn.
Kommentar: Lite mer jobb än korv stoganoff, men inte mycket. (Tyvärr gjorde sig inte rätten på bild.)
Omdöme: Gott.
Funkar som matlåda: Visst!

Inga kommentarer: