Ett pkt renskav/viltskav 240 g eller motsvarande mängd strimlad lövbiff
1 lök, hackad eller riven
champinjoner, färska eller burk
4 dl cremè fraiche (lätt eller vanlig)
0,5 dl mjölk
ev. lite maizena
c:a 1,5 tsk timjan
soja
salt och peppar
1. Fräs lök och svamp.
2. Fräs köttet. (Lägg lök och svamp åt sida så länge. Salta och peppra.
3. Blanda allt i en gryta eller traktörpanna. Tillsätt cremè fraiche, mjölk, timjan och soja.
4. Om koncistenser blir för lös (som här på bilden), tillsätt lite maizena.
5. Koka ihop några minuter.
6. Servera med pasta. Ris och potatis funkar också.
Om receptet: Eget påhitt.
Kommentar: Vi kan ju vara överens om att denna rätt inte gör sig speciellt bra på bild. Haha! Men den är snabb och enkel att laga. Med lövbiff, riktig cremè fraiche och färska champinjoner blir det riktig vardagslyx.
Omdöme: En av dotterns absoluta favoriträtter. Vi vuxna gillar den också mycket.
Funkar som matlåda: Superbra!
torsdag 18 oktober 2007
Pastasås med kött och champinjoner
Upplagd av Niklas Schulman klockan 08:35
Kategorier: Bra matlåda, Kött, Pasta, Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar