1 gul lök, hackad eller riven
1 vitlök, hackad eller pressad
1 burk champinjoner
1 burk krossade tomater
1 tsk grönsaksbuljong-
pulver
1 dl vatten
1 tsk (c:a) timjan
salt och peppar
olivolja
1. Fräs lök och champinjoner i olivolja.
2. Tillsätt resten av ingredienserna.
3. Låt puttra 10 minuter eller längre.
4. Servera med pasta.
Om receptet: Egentligen tomatsås till vegetarisk lasagne, men funkar bra ensam.
Kommentar: Enkelt och snabbt av sånt som oftast finns hemma.
Barnens omdöme: Mums.
Vuxnas omdöme: Oväntat mycket smak.
Funkar som matlåda: Javisst.
tisdag 2 oktober 2007
Tomatsås helt enkelt
Upplagd av Niklas Schulman klockan 18:30
Kategorier: Bra matlåda, Pasta, Vardagsmat, Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Du verkar laga god mat men det är en sak jag inte förstår! Varför burkchampinjoner när det finns färska???
Svaret är enkelt - hemma med sjuka barn och hade ingen lust att dra med dem till affären. Jag tog vad jag hade. Men det blir naturligtvis ännu godare färsk svamp.
Smaskens! Tack för detta goda veganska recept!
Skicka en kommentar