onsdag 31 oktober 2007

Haremsgryta med kyckling och citron

4 kycklingfiléer, c:a 500 gram
2 vitlöksklyftor
smör
1/2 tsk salt
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
rivet skal och saft av en citron
1 burk kikärter
1/2 dl hackad persilja (ej på bilden)

1. Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken.
2. Bryk kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.
3. Blanda grädde, buljong, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken.
4. Koka under lock i tio minuter.
5. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
6. Rör ner citronskal, kikärter och persilja i grytan. Låt koka 2 minuter till.
7. Servera med ris eller couscous.

Om receptet: Ur Arlas kokbok - premiär.
Kommentar: Hade ingen matlagningsgrädde så jag körde med cremé fraiche och mjölk. Funkade. Många ingredienser, men det mesta har man som regel hemma.
Omdöme: Rik smak, utan att vara stark. Barnen gillade verkligen!
Funkar som matlåda: Ja.

1 kommentar:

Anonym sa...

ser gott ut :P