måndag 15 oktober 2007

Makaronilåda - äkta schulmanskost!

1 pkt pennepasta
1 pkt rimmad skinka (c:a 400 g)
riven smakrik ost, "ganska mycket"
1,5 dl grädde
4 äggulor

1. Skär fläsket i bitar och stek.
2. Koka pastan.
3. Blanda grädde, ost och äggulor.
4. Blanda såsen med pasta och fläsk i en form.
5. Grädda i 175 grader tills makaronilådan fått lite färg och blivit genomvarm.

Om receptet: Det här är en äkta familjerecept från familjen Schulman, en rätt som serveras på födelsedagar och liknande. Fråga mig inte varför.
Kommentar: Personligen har jag aldrig fattat storheten med den här anrättningen, men många tycker verkligen om den. Testa gärna!
Barnens omdöme: Mums.
Funkar som matlåda: Alldeles utmärkt, enligt maken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm.. är nästan som en enklare pasta carbonara :) Låter ju rätt så gott ändå

Anonym sa...

har gjort en liknande men tyckte den kändes lite "tunn" med bara fläsket så jag slängde i lite broccoli. blev hur gott som helst. annars funkar det även bra med champinjoner o lök. :)

Anonym sa...

Makaronilåda är mycket gott!