torsdag 18 oktober 2007

Kyckling med fetaost och tomat

4 kycklingfilé
3 tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost
1 paket matlagningsgrädde
oregano
salt och peppar

1. Skär kycklingen i bitar och stek i stekpanna salta och peppra.
2. Hacka tomaterna och lägg ner i pannan med hackad vitlök.
3. Häll i grädden i pannan och fetaosten ( tärnad eller smulad) låt småputtra i några minuter.
4. Servera med pasta eller ris.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Jill".
Kommentar: Enkelt och snabbt. Och ganska få ingredienser, vilket alltid ger guldstjärna i kanten på vardagsrecept.
Omdöme: Verkligen jättegott!
Funkar som matlåda: Strålande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blev väldigt gott även om man bytte ut kycklingen mot det vegetariska alternativet quorn. Tillsätt lite grönsaktsbuljong bara.

Anonym sa...

Det blev riktigt gott, tack så himla mycket för denna blogg. Perfekt när man står där med idétorka och inte vet vad man ska äta. Provade kycklingen idag, igår köttfärs i panna och imorrn blir det köttgrytan med lövbiff och cremefraiche.

Veronica sa...

Det här var supergott! Och enkelt och gick fort. Ikväll ska några gäster få provsmaka också. Perfekt en tisdagmiddag!

Oskar sa...

Vilken toppenrätt! Ingredienser man har hemma, lätt och snabbt att laga och verkligen supergott! Jag lade till färska champignoner och det blev kanonbra!

Rekommenderas starkt! =)