torsdag 10 januari 2008

Oreganokyckling

4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1½ msk balsamvinäger

1. Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
3. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.
4. Servera med kokt potatis.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av "Fröken J".
Kommentar: Lätt och snabbt.
Omdöme: Gott!
Funkar som matlåda: Perfekt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hade dragon istället för oregano. Det blev supergott, barnen gillade det skarpt;)