torsdag 10 januari 2008

Dagens rätt - 9 januari

Middag: Oreganokyckling (se recept), ris, majs, mjölk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kom häromdagen på ett recept som mamma alltid gjorde när jag var liten som både jag och min bror gillade.. Testade på sonen som gav väl godkänt.

Torsk i ugn

Torskfilé
Matgrädde
Chilisås
Tomater
Dill
Salt och peppar

Och till det pressad potatis

Torsken skärs i cm-stora bitar och läggs i en form. Blanda grädde och chilisås med salt och peppar. Häll över fisken. Lägg tomater, gärna körsbärstomater runt fisken och sen lite garnering med dill ovanpå.

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Anonym sa...

Ah, lite spam har du fått också, ser jag. Trist.

Nu tänkte jag i alla fall bjussa på ett recept som är smidigt och såpass gott att jag redan går och längtar, trots att jag precis käkat det. En gång i tiden tror jag att jag såg det i Allt om Mat eller liknande tidning, men efter hand har jag modifierat det och skalar bort värsta snobberierna.

Pastagratäng

4 dl pasta (makaroner, fusili eller liknande)
300 gram kassler eller skinka (jag brukar faktiskt köpa färdigtärnad för att speeda upp det lite extra).
400 gr frysta grönsaker (går bra med nästan vilken blandning som helst)
125 gr färskost med smak av vitlök och örter (canatdou eller icas egen, båda funkar fint)
150 gr riven ost (eller riv själv, förstås. vill man lyxa kan man köpa västerbotten, igår testade jag icas rivna taco-ost, funkade perfekt)

Sätt ugnen på 200 grader.
Medan pastan kokar, fräser man grönsakerna tills de mjuknat och tärnar/strimlar skinkan (om man inte köpt färdigtärnat/strimlat).

När pastan är klar och fortfarande varm, häller man upp den i en ugnsfast form och blandar i färskosten och cirka 2/3 av den rivna osten. Sedan blandar man i grönsakerna och skinkan och strör över resten av den rivna osten.

Jag brukar inte krydda. Osten, färskosten och skinkan ger tillräckligt med smak.

Gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter, sen är det klart och om du gör en rejäl laddning så funkar det perfekt i bento-boxen.