söndag 27 januari 2008

Caros pasta med lax och pepparrot

(6 pers)
2 paket rökt lax
2 påsar pulver- hollandaisesås
5 dl lättcrème fraiche
1 stor knippa dill
1 fiskbuljongtärning
1 tub pepparrot
salt och peppar

1. Gör hollandaisesåsen enligt förpackning.
2. Blanda i buljong, klippt dill och crème fraiche. 3. Låt koka upp. Tryck i pepparrot efter smak och strimlad lax. Sjud någon minut.
4. Lägg upp kokad gul och grön tagliatelle på ett serveringsfat och häll såsen över. Garnera med dillkvistar.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av Caro.
Kommantar: Det lät urskumt. Pulversås och pepparrot. Men det blev en riktig kalasrätt. Funkar lika bra till vardags som på helgen. Tog inte längre tid än det tog för pastan att bli klar.
Omdöme: Sonen är neggo till all mat för tillfället. Vi andra gillade mycket.
Funkar som matlåda: Så klart!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte låta bli att dela med mig av ännu ett fiskrecept jag gillar.

Saffransfisk: För 4 personer;

800 g fiskfilé (t ex hoki)
en liten purjolök
2 rivna morötter
2 dl saffrans- och tomatcrème fraiche
2 dl laga lättgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 dl riven västerbottenost
olivolja
salt och svartpeppar
Ugnsbaka fisken med lite salt och svartpeppar i 200 grader cirka 20 min eller tills köttsaften börjar rinna ut. Under tiden mjuksteks purjoslantar i lite olivolja. tillsätt smulad buljongtärning och fint rivna morötter. Häll på laga lätt och crème fraiche och småputtra medan fisken blir klar.
Ta ut fisken ur ugnen och lägg på röran och riven ost och gratinera i 250 grader tills osten fått färg. Servera med kokt (pressad) potatis eller ris och goda grönsaker.
Smaklig spis....