lördag 22 december 2007

Lindas goda lax

Lax
Grovt salt
Citronsaft
Dill

1. Lägg en stor foliebit i ugnsfast form.
2. Gör ett laget med grovt salt.
3. Lägg på laxen med skinnet nedåt.
4. Pressa ut 1/2-1 citron över hela laxen. (Går bra med citron på flaska.)
5. Salta lite och lägg färsk dill över fisken.
6. Vik ihop folien så fisken är i ett paket.
7. Grädda c:a 15-20 minuter i 200 grader.

Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Linda".
Kommentar: Inget kladd, inget krångel. GOD vardagsmat när den är som bäst.
Omdöme: Saftigt och smakrikt. Gjorde även en sås på gräddfil och stenbitsrom som jag råkade ha hemma. Kan rekommenderas.
Passar som matlåda: Ja!

1 kommentar:

Anonym sa...

Himlans kul att läsa att du faktiskt provade receptet! Jag har fastnat för din(a) blogg(ar) och läser varje dag! :) /Linda