söndag 16 december 2007

Fläskfilé med sambal oelek

2 st fläskfiléer
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
0,5 msk sambal oelek
0,5 dl soja

1. Skär filén i skivor. Lägg - utan att steka - i en ugnsfast form.
2. Blanda resten av ingredienserna och häll över.
3. Grädda 1 timme i 175 grader.
(Det går bra att byta ut fläskfilé mot fläskkotletter. Grädda då i 1,5 timme.)

Om receptet: Bloggrecept levererat av mormor Ulla.
Kommentar: Perfekt bjudmat som räcker till många utan att man behöver tillbringa tid i köket.
Omdöme: Onyttigt och supergott med lite bett i smaken.
Funkar som matlåda: Ja, det är nästan ännu godare uppvärmt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här är en gammal favorit för ett par före detta göteborgstjejer också.

Kan göras nästan hur stark som helst om man tycker om det. Och den funkar nästan lika bra med kyckling som med fläskfilé.