Nej, jag har inte övergett er. Jag har bara så trött och har minimal matlust.
Vi äter här, jodå, men med ännu sämre inspiration än vanligt.
Kom igen. Ge mig era GODASTE recept! (Pizza räknas inte.)
måndag 10 december 2007
Jag är här...
Upplagd av Niklas Schulman klockan 19:35
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
25 nov .. inlägg nr 2!! Det godaste jag vet, en hit hos alla!
Supersnabb och supergod korvgryta:
Till 4 pers
1 medelstor purjolök
ca 3/4 falukorvring
2 dl cremefraiche
Skiva pujolöken och fräs tillsammans med falukorven som förslagsvis är strimlad i "korvstroganoff-format". Tillsätt cremefraichen och låt puttra en stund. Klart! Inga kryddor behövs. Ev. lite salt beroende på hur salt korven är.
Servera med pressad kokt potatis.
Min vardagsmat-favorit numero 1 just nu.
Smaklig måltid!
Pastasallad! Koka pasta (typ penne) och spola i kallt vatten. Skär en gurka i bitar, blanda med en burk majs. Har du oliver så kasta ned dem också. Champinjoner är också gott i. Till sist kassler i bitar eller nån skinka. Ringla olivolja över alltihop och krydda generöst med Santa Marias Forest Blend (en underbar krydda som jag använder i allt!)Servera nått gott bröd till. Funkar även utmärkt som matlåda.
Ok, kommer ifrån Peru, där är vi helt besatta av kyckling. Varför, vet jag inte. Haha. Men i alla fall, här kommer mammas supergoda kyckling i tomatsås som man äter med pasta till.
1 hel kyckling (Ev. kycklingklubbor som du delar på)
1 gul lök
2 mindre vitlöksklyftor
Två (inte så stora) morötter
1 paket passerade tomater (icas är bäst)
2 tomater
1 buljongtärning
2 lagerblad
Hacka och stek löken tillsammans med den pressade vitlöken i lite olivolja, i en medelstor gryta. Dela kycklingen så att du får 4- 5 delar, kanske fler delar för barnens skull. Lägg i kycklingen och låt den tillagas ett tag och får lite färg. Krydda med salt och peppar. Sedan tilläger du
Hacka tomaterna och häll i dem i grytan. Lägg sedan i buljongtärningen, lagerbladen och rivna morötter (inte grovrivna). rör ihop allt och tillsätt sedan de passerade tomaterna.
Låt koka under låg värme tills kycklingen är helt klar. smaka av under tiden om man måste tillsätta salt eller ev peppar.
Servera med nykokt spagetti!
Hoppas ni tycker om det, som sag, en Peruansk rätt som kanske inte uppskattas av alla.
Jag har en sås som passar till köttbullar och spaghetti, himla god är den.
1,5 dl mjölk
En tärning köttbuljong
1 förpackning Milda Fraiche (måste vara precis den sorten)
Lite, lite soya.
Inga kryddor behövs.
Sås som går hem både hos barn och vuxna.
Tack och bock!
PASTA PRIMAVERA
(6 personer)
500 g pasta ("lång" – tagliatelle, spagetti e.dyl.)
olivolja
1 kruka färsk basilika
ett par vitlöksklyftor
ett tråg körsbärstomater (eller pärltomater)
3–4 mozzarellaostar (helst buffeldito)
Sätt på pastan. Värm ordentligt med olivolja i en gjutjärnsgryta eller större kastrull. Lägg i de halverade körsbärstomaterna (eller hela pärltomater) och låt dem mjukna (de ska inte koka sönder) på svag värme tillsammans med den hackade vitlöken.
När pastan börjar bli färdig lägger du i basilikan och mozzarellan skuren i bitar. När mozzarellan börjar smälta i kanterna rör du ihop såsen med pastan, kryddar försiktigt med salt och svartpeppar.
Går fort, är enkelt, gott och ser proffsigt ut. Och med fina råvaror blir det rena restaurangrätten.
Kycklingfilé - skuren i strimlor
doppa i ägg och sesamfrö, salta o peppra, stek. Servera med ex bönsallad (bönor på burk, valfria grönsaker, spenat, olja och citronsaft). Gott o ganska snabblagat. Om kycklingen är färsk/tinad.
Wokad kyckling med chasew nötter!
Rosta nötterna innan i stekpannan sa att de far fin färg. Stek kycklingen i upphettad olja med lite vitlök i sa att oljan far smak. Släng i en hackad lök, tva tsk kyckling buljong och stek snabbt tillsammans med kycklingen. Tillsätt ett glas vatten och en msk oyster sauce. Ha i nötterna sist. Servera med ris.
Skicka en kommentar