(6 personer)
500 g pasta ("lång" – tagliatelle, spagetti e.dyl.)
olivolja
1 kruka färsk basilika
ett par vitlöksklyftor
ett tråg körsbärstomater (eller pärltomater)
3–4 mozzarellaostar (helst buffeldito)
1. Sätt på pastan. Värm ordentligt med olivolja i en gjutjärnsgryta eller större kastrull.
2. Lägg i de halverade körsbärstomaterna (eller hela pärltomater) och låt dem mjukna (de ska inte koka sönder) på svag värme tillsammans med den hackade vitlöken.
3. När pastan börjar bli färdig lägger du i basilikan och mozzarellan skuren i bitar. När mozzarellan börjar smälta i kanterna rör du ihop såsen med pastan, kryddar försiktigt med salt och svartpeppar.
Om receptet: Bloggrecept inskickat av signaturen "Darke".
Kommentar: Snabblagat och enkelt. Det som tog klart längst tid var att koka pastan. Så ska det vara.
Omdöme: Sjukt gott! Trots enkelheten känns rätten lite lyxig. Dottern åt som en häst.
Funkar som matlåda: Det tror jag absolut.
söndag 16 december 2007
Darkes Pasta Primavera
Upplagd av Niklas Schulman klockan 19:31
Kategorier: Bra matlåda, Era bloggrecept, Helgmat, Pasta, Vardagsmat, Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Å detta var verkligen jättegott, och jag håller med, det kändes jättelyxigt.
Skicka en kommentar