måndag 18 februari 2008

Här är min frysbox - pangasiusfilé

Vad ska jag göra med det här då?
Funkar det att panera och steka som spätta? Eller finns det godare alternativ?
Alla tips mottages tacksamt!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Vi skivade den och hade i grönsakssoppa. Det var inte gott :D

Anonym sa...

Panera funkar säkert bra :)

Anonym sa...

Fisksoppa med en tetra Keldas fisksoppa, vitlök, saffran, vitt vin, frysta räkor (som tinar såklart), färska tomater. Min ettåring äter fisksoppa som en häst!

Amanda sa...

Krämig engelsk fiskpaj.
Puttra snabbt i lite mjölk & halv fiskbuljongtärning. Skeda i form, tillsätt lite räkor, ärter och vad du har (dill, spenat, rökt fisk, lax). Toppa med överblivet potatismos. Grädda i ugn Ca 225 grader, 15-20 min. Gör mycket - ännu godare nästa dag.

Anna sa...

Det enda och bästa jag använder Pangasius till är panering. Gillar barnen spätta lär de gilla denna!

Droppa gärna lite citronsaft över filéerna före panering.

Nackdelen med hajmalen (som den egentligen heter) är att vissa filéer kan dofta och smaka lite unket, liksom lite mugg. Det har tydligen att göra på hur de odlas. Men det är så billig mat att man gott kan laga lite extra och i värsta fall kasta den som luktar lite.

Vi har ätit Pangasius kanske femton gånger, och vid två tillfällen fanns en (1) unken filé i påsen.

Anonym sa...

http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=20832

Så slänger du ned fisken också! Lätt som en plätt!

Anonym sa...

Åh! Pangasius! Superfavvis! Stapelvara här hemma. Så god och så lätt att laga till:

1. Tina några filéer på tallrik under en platspåse i rumstemperatur under dagen.

2. Sätt ugnen på 225 grader, smörj en stor form med lite olja.

3. Tryck ner filéerna. Salta, peppra. Bred över ett täcke med pesto.*

4. In i ugnen 20-25 minuter. Klart!

Servera med broccoli, samt kidneybönor & bulgur, som kokas under tiden.

(* Variant 2: Skiva även över några små tomater och strössla med hackad mandel eller pinjenötter. Eller lite riven parmesan.

Variant 3: Hacka ihop svarta kalamataoliver & rödlök och blanda med lite olivolja, citronsaft och en gnutta rivet citronskal. Bre över fisken.)

Anonym sa...

"platspåse"... hehee... sorry. =o)

Anonym sa...

Ja, det äter vi ofta. Stek i lite smör och ha på mycket citronpeppar. Servera med kokt potatis, ärtor och en creme fracihe sås med örtsmak.

Caro sa...

Saffransfisk: För 4 personer;

800 g fiskfilé (t ex pangasius eller hoki)
en liten purjolök
2 rivna morötter
2 dl saffrans- och tomatcrème fraiche
2 dl laga lättgrädde
1 fiskbuljontärning
2 dl riven västerbottenost
olivolja
salt och svartpeppar

Ugnsbaka fisken med lite salt och svartpeppar i 200 grader cirka 20 min eller tills köttsaften börjar rinna ut. Under tiden mjuksteks purjoslantar i lite olivolja. tillsätt smulad buljongtärning och fint rivna morötter. Häll på laga lätt och crème fraiche och småputtra medan fisken blir klar.
Ta ut fisken ur ugnen och lägg på röran och riven ost och gratinera i 250 grader tills osten fått färg. Servera med kokt (pressad) potatis eller ris och goda grönsaker.
Smaklig spis....

Anonym sa...

Jag panerade fisken. Även sonen som normalt inte äter fisk åt (sa inte att det var fisk iofs). Mild och god smak. Nästan lite sötaktig.

Anonym sa...

tacosås blandat med creme fraiche o så in i ugnen. kanongott!

Älvsyster

enAnnan sa...

Hittade hit idag och gillar din matblogg
:)

Hajmal är supergod på en plåt med ett tunt lager tapenade och in i ugnen. Baka potatisklyftor bredvid samtidigt. Enkelt och snabbt och gott!

Anonym sa...

Idag använde jag pangasiusfiléer. Kolla in min blogg för att se hur :)

Anonym sa...

Snälla Ninni, kan du inte fortsätta med din matblogg?

Jeanine sa...

jag brukar använda den i kaldes fisksoppa (tetra-pack) och även ha i grönsaker, räkor och kryddor. experimentera på :)

Anonym sa...

Hallå där Ninni, vad har hänt? Jag hoppas att du bara sorterat bort din matblogg för att hinna med annat, och inte slutat laga mat helt till dina små ,)

Väntar spänt på nya inlägg!

Anonym sa...

alltså nu känner jag mig tvingad att kommentera. för första gången! Snäll, ge oss inspiration! jag kollar in här med jämna mellanrum (läs varje dag). Jag jobbar med handikappade och tycker att du lagar skitbra maträtter! Puss Å Kram från Sara

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Livros e Revistas, I hope you enjoy. The address is http://livros-e-revistas.blogspot.com. A hug.

mardin sa...

Hej!

Har du fisksoppsrecept. Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp ditt recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin

Anonym sa...

SKÄRPNING NU! :)

Anonym sa...

det absolut enklaste med alla typer av fileer, tex hoki, sej, pangasius är att;
vispa upp ett ägg, lägg i fileerna och låt de dra åt sig några minuter. LÄgg upp ströbröd på ett fat, lite salt och vitpeppar blandas i ströbrödet. Vänd fisken i ströbrödsblandningen och låt fisken dra åt sig ordentligt av ströbrödet.

Låt fileerna vila en stund.

Fräs de sedan i rejält med smör på medelvärme. Servera med potatis och remoladsås. Finns färdig sås att köpa.

Mina barn älskar detta enkla fiskrecept.

Anonym sa...

Fisk i tomatsås
För 4 personer.

Enkel och snabb fiskrätt.

Ingredienser
Ca 400 g krossade tomater med basilikasmak
1 nypa strösocker
500 g pangasiusfilé
Salt
Citronpeppar
1 citron
4 tomater

Anonym sa...

Har använt den fisken 2 ggr varav den smakade DY båda gångerna. Ena gången panerade vi och andra gången hade vi den i en smakrik chiligryta... Så NEJ, mitt råd är att du kastar den =P