Söndagslunch: Pannkakor.
Middag: Caros pasta med lax och pepparrot (se recept).
söndag 27 januari 2008
Dagens rätt - 27 januari
Upplagd av
Niklas Schulman
klockan
20:42
Kategorier: Dagens rätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Pastan ser verkligen läcker ut. Den måste jag testa!
Hej! Jag upptäckte nyss din blogg, gud vilken bra, jag ska prova massa recept, har lagt in i favoriterna;) Fortsätt med den jag kommer bli flitig besökare:D!
Din sida är kanon och jag har provat många av dina recept. Mums. Här är ett recept som jag hörde av en vän och provade igår.
Busenkelt och fantastiskt gott en vardagskväll.
Spaghetti med Den Goda Såsen
För 4.
2 pkt bacon
5 dl matlagningsgrädde (eller hur mycket sås man nu vill ha)
Gröna ärtor efter behag
En gnutta mjöl
peppar
Stek baconet.
Dofta över mjölet och häll därefter på grädden, peppar och ärtorna.
Låt det hela puttra en liten stund (åt minstone tills ärtorna blivit varma :) )
Servera med spaghetti till och någon grönsak (sallad, gurka, broccolli...vad helst ni gillar)
Har ni slutat äta mat?
Hej! Jag fick ett bra recept av min moster... ett mkt enkelt sådant!
Karré i bit som du skivar och lägger i en ugnsform eller på en plåt. Blanda 3 dl grädde, 1 dl soja (eller mindre), 1 tsk sambal oelek och 1 burk creme fraice, häll över den blandningen över köttet o ställ in det i ugnen, 175 grader i ca 1.5 timme, sen e det klart! Smidigt och gott, mkt mört kött!
Servera med ris eller vad som helst.. :) Jag har testat med ris och klyftpotatis, funkar vilket som!! Lycka till!! Tack för alla dina bra recept... :)
Jättebra blogg. Här är ett recept på en soppa jag bruka laga till vardags. Mina ungar gillar den och den är mättande
Du behöver:
1 msk margarin
1 purjolök (eller två gula lökar)
1 vitlöksklyfta
5 potatisar
1 liter vatten
1 burk tomater
1 tsk basilika
1 tsk salt
1,5 dl röda linser
Skölj av purjolöken och skiva den. Bryn lite lät i grytan utan att den tar färg. Skala och skiva potatisarna och släng ner dem i grytan. Skala och krossa en vitlöksklyfta. Rör om en stund och häll sedan på vattnet och tomaterna.och låt allting sjuda, inte stormkoka, i en kvart.
Häll sedan på de röda linserna och låt sjuda ytterligare en kvart. Smaka av med basilika, salt och vitpeppar.
Skicka en kommentar