400 g mager falukorv
3 dl okokt ris (6 dl kokt ris)
1/2 burk skivad ananas
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk senap
2 msk tomatpuré
en liten hackad purjolök
1. Koka riset och blanda med små bitar av ananas, bred ut detta i en smord gratängform.
2. Fräs tunna strimlor av falukorv med hackad purjolök i en stekpanna.
3. Häll över tomatpurén och rör om, fördela korven över riset.
4. Vispa grädden och rör försiktigt ner senapen. Bred senapsgrädden över korven och gratinera i 225 grader tills ytan får vacker färg.
5. Servera gärna med mango chutney och en grönsallad.
Om receptet: Bloggrecept inskickat av anonym läsare.
Kommentar: Perfekt rätt att göra om man har kokt ris över.
Omdöme: Gott. Rolig smakbrytning mellan ananas och senap.
Funkar som matlåda: Bra.
måndag 7 januari 2008
Falukorv Hawaii
Upplagd av Niklas Schulman klockan 21:16
Kategorier: Bra matlåda, Era bloggrecept, Korv, Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
gott men lite flottigt. Man måste ju använda grädde med högre fetthalt än matlagningsgrädde om det ska gå att vispa. + att falukorv i sig är ganska fett. Nästa gång gör jag nog utan grädden men kanske med lite riven ost på istället.
Skicka en kommentar